Western thema

Western feest of
Cowboy en Indianen feest.

Uitnodigingen
* in de vorm van een 'wanted' poster
*kaartje geknipt in de vorm van een cowboy hoed, laars of hoefijzer


Knutselen
* samen met textielverf en stof een Indianenhes maken.
* van karton , veren en lint een Indianen tooi maken
* iedereen helften van eierdoosjes beschilderen en rondom een paal/balk plakken of nieten, zodat een kleurrijke totem paal ontstaat. Hieromheen kan de Indianendans worden gedaan, met veel gejoel.

Activiteiten

*Lekker buiten spelen in het bos en een tipi (hut)van takken maken, indianendans doen om een grote boom, etc. De speelbossen van staatsbosbeheer zijn er ook heel geschikt voor.

 * Lassowerpen. Zet vijf emmer,houtblokken of dozen ( zijn koeien) in een halve cirkel van de werplijn. Afhankelijk van de leeftijd 3 tot 6 meter.
Maak een grote lus, die aangetrokken kan worden in een dikke waslijn. Wie kan de meeste keren een koe vangen?


 

*Indianen en cowboys. Vorm twee groepen, de ene groep is de cowboys, de andere groep de indianen. De cowboys krijgen één verkenner mee van de groep van de indianen, een spion! De cowboys krijgen nu twintig minuten om zich zover mogelijk van de indianen te gaan verstoppen. De spion mag hen volgen en mag sporen nalaten met bloemen, stenen of wat dan ook. Na twintig minuten gaan de indianen op zoek naar de cowboys. Daarna worden de rollen omgewisseld. Welke groep doet er het langst over om de anderen te vinden?


* totemdiefje. Dit spel is geschikt voor in een bos of park. Eén grote boom is de totem. Eén van de kinderen is de krijger, die de totem moet bewaken, omdat andere stammen die willen stelen.
De krijger zingt een lied van zijn voorouders en de anderen verstoppen zich rondom de boom. Als de krijger klaar is met zingen en zegt: "Deze paal is eigendom van de stam van de Adelaar!", mogen alle anderen zo ongemerkt mogelijk komen aansluipen naar de boom. Als de krijger één ziet, zegt hij : "Vijand, ik heb je gezien, blijf op je plaats!"Die Indiaan moet blijven staan/zitten en mag niet meer meedoen. De Indiaan die de boom ongezien kan aanraken, mag de volgende bewaker zijn. Wie betrapt alle andere Indianen?

*op de kleutergroep.nl site staan ideeën voor het thema Indianen.
*ook op de site van
juf Janneke.nl staan ideeën voor het thema Indianen


Links voor een westernfeestje:
*
http://kinderfeest.come2me.nl/index.php?id=74684

*http://www.isismager.nl/nieuwe_pagina_5.htm#Wilde_Westen_feest_

* Van Harte site: cowboyfeest
* Van Harte site: indianenfeest

* Kinderfeestjes Idee

* Leuke ideeën van een scouting groep