Boefjes thema

Boeven feest

Uitnodiging:

*zoek een plaatje op internet (kleurplaat van de boefjes), zet daaronder: gezocht boef -naam gastje- , de tijd van 'opsluiting' 'vrijlating' , of ze evt. in boevenkleding moeten verschijnen.

Aankleding:

*Plak op de ruiten verticaal zwarte tape, alsof het tralies zijn

Knutselen:

*ga met de kinderen van witte t-shirts of zelfgemaakte hesjes van oude witte lakens boevenshirts maken. Gebruik hiervoor zwarte textielstiften. Laat op de voorkant een wit stukje vrij voor een nummer, bijv. hun geboortedatum.

*Maak foto's in hun boevenkostuum en print deze, laat ze hiervan een mooie 'gezocht' poster van maken, met een opsomming van de 'misdaden' die ze hebben gedaan (snoepjes gepikt of zoiets)

Spelletje:

*bind van alle kinderen hun voeten aan elkaar vast, met dezelfde soort knoop, wie kan het snelst weer loskomen?Ideeën voor een boevenfeestje vind je heel veel op internet, hier heb ik er een aantal links verzameld:

Richtsje heeft op haar web-log een boevenfeest draaiboek staan, wat ze voor haar kind had gebouden:
http://richtsjes.web-log.nl/richtsjes/2006/05/draaiboek_boeve.html
Op de Kittekats kinderfeestjessite : http://www.feestjessite.nl/ staat bij de gratis scripts een script voor een boevenfeestje.

Hier bij verjaardagsfeest.com ook ideeën voor een boevenfeestje:
http://www.verjaardagsfeest.com/boevenfeest.html

En op de VanHarte site staan ook ideeën: http://www.vanharte.nl/kids_fst_boevenfeest.htm en

http://www.vanharte.nl/onderwerpen/Feest_voor_Kids/Kinderfeestjes/Boevenfeest_in_de_praktijk/details/ http://www.vanharte.nl/onderwerpen/Feest_voor_Kids/Kinderfeestjes/Boevenfeest/details/

Keppe heeft ook de gedachtenkronkels over een boevenfeestje laten gaan: http://www.keppe.net/oldblog/2005/04/boevenfeest.html

Scouting Boskoop heeft ook een draaiboek voor een boevenfeest, welke je ook kunt gebruiken voor een kinderfeestje: http://www.scoutingboskoop.nl/index.php?option=com_remository&Itemid=131&func=showdown&id=61
Hier staan ook nog een paar ideeën:

http://www.kinderenonline.be/verjaardagsfeestje_zelf_content.php?cID=1&type=3

http://www.isismager.nl/nieuwe_pagina_5.htm#Boevenfeest__

http://kinderfeest.come2me.nl/index.php?id=74684

Maak jouw eigen website met JouwWeb