Robinson Crusoe thema

Robinson Crusoe thema  of  Op een onbewoond eiland thema

 

Uitnodiging

De uitnodiging maken op een rafelig briefje, misschien eerst natgemaakt en gedroogd. Of de uitnodiging in een flesje doen.

Vragen of de kinderen in sjofele kleding willen komen.

Locatie en activiteiten

Een boomhut is natuurlijk prachtig, maar die heeft niet iedereen in de achtertuin. Als er de ruimte is, is het leuk om samen een hut te maken van afval hout (pallets). De balken, takken, etc met touwen aan elkaar binden.

Je kunt dan ook samen naar een bos of ruig stukje terrein gaan. Een hut maken van takken, bladeren, etc. Er spelletjes te spelen. Een speurtocht waar ieder groepje zoveel mogelijk 'aangespoelde' materialen moet verzamelen. Die vooraf zijn neergelegd langs de tocht.

Samen naar het strand. Kijken wat er is aangespoeld.

Veel Piraten-thema activiteiten passen ook wel bij dit thema.

Het lied 'Op een onbewoond eiland' van kinderen voor kinderen zingen.

Verhaal van Robinson Crusoe of ander verhaal met onbewoond eiland thema voorlezen/vertellen. Voor meer informatie over Robinson Crusoe de volgende links:Een boekverslag van het boek. en Kennisnet informatie 

 Film met het thema samen kijken.                                                                         Bijvoorbeeld: http://www.studio100fan.eu/speelhoek/bigenbetsy/shop/pietpiraat.html of voor de wat oudere kinderen: http://www.filmfocus.nl/films/354-Cast-Away.html

 

Links voor ideeën over dit thema:

Leuke ideeën over dit thema staan op de info.nu link: Info.nu: overleven op een onbewoond eiland.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb