Thema feestje algemene tips

Een themafeest algemeen

Het is leuk om een themafeest van het feestje te maken. Enkele voorbeelden van thema's: een Harry Potter feest, princessenfeest, piratenfeest, heksen(halloween)feest, detectivefeest, cowboyfeest, safarifeest, circusfeest, discofeest.

Op de volgende pagina' s, waar ik van verschillende thema's wat ideeën zet, hangt het wel af van de leeftijd van de jarige of alles wel zo geschikt is.

Het is leuk de uitnodigingen maken in stijl van het thema en daarbij vragen of de gasten verkleed komen.

Maar je kunt ook met elkaar een simpele feestmuts of hes van stof knutselen en kleuren met textielstiften als onderdeel van het feestje.

Spelletjes kunnen ook aansluiten bij het thema of je veranderd iets aan een spel, zodat het erbij aansluit.

Ideeën voor traktaties die aansluiten bij het thema kunt u wellicht vinden op
http://www.party-kids.nl/  Bij snoepwinkels (Jamin/ Milo) kunt u misschien ook wel traktaties vinden, die aansluiten bij het thema. Als er kinderen zijn met een voedselallergie kunt u hier ook vaak speciaal snoep vinden.


Voor kleinere kinderen ( onderbouw) hoeven feestjes niet zo ingewikkeld en lang. Bovendien is bij kinderen onder de 7 jaar het verschil tussen fantasie en werkelijkheid niet altijd duidelijk en vinden ze dingen al gauw heel spannend en eng.
Met een hoed of een paar pumps voelen ze zich al helemaal een meneer of mevrouw. Een verkleedkist met vanalles en nog wat kan al heel spannend zijn. Je kunt het dan een verkleed- , carnaval- of theater-feestje noemen en misschien kunnen ze samen een klein toneelstukje opvoeren voor de ouders, die hun weer komen ophalen.

Met knutsel dingen, moet meer voorbereidend werk zelf worden gedaan, waarbij de kinderen de 'eenvoudiger' versieringen en zo kunnen uitvoeren. Zo ook bij koken. Oudere kinderen kunnen misschien zelf al ingrediënten snijden, maar voor de kleintjes moet dat klaar staan.
Bespreek je de spelletjes met je eigen kind vooraf, dan krijg je vaak al te horen, wat voor spel 'kinderachtig' of zo is.
Met kleinere kinderen is het gewoon 'spelen' vaak ook al heerlijk, bijvoorbeeld met z'n allen iets bouwen van lego. Even wat lekker draven of een potje voetballen is vooral voor jongens tussendoor ook lekker. Misschien is er in de buurt een leuk veld of speeltuintje. Daarna kan er weer wat rustigers worden gedaan tijdens of na het eten/drinken.

Op de volgende site staan ook verschillende ideeën voor kinderfeestthema's:

http://www.peuterplace.nl/verjaardag.htm

Op de Van Harte site staan heel veel themafeest ideeën ingedeeld per leeftijd

Op de blog van Maria Andrée heeft ze ook voorbeelden van de feestjes die ze voor haar kinderen heeft organiseerd.

Op de davitamon site staan ook thema-ideeën en links.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb