Hollywood-, disco-, glamour- thema

Disco-/ glamour-/ hollywood feestjeUitnodiging:
Chique kaartje, met uitnodiging voor gala feest, vragen of ze in gala-kleding kunnen komen.

Je feest een bepaald muziekthema geven, bijv. rap/hiphop, vragen of iedereen zoveel mogelijk met blingbling en kleding zoals rappers hebben.Een glitter/blingbling kaartje.

Of een 80er-jaren feest met kleding uit die tijd.Een (60er-,70er,of 90er-jaren, etc kan natuurlijk ook )

Je kunt ook bighugelabs een tijdschrift cover maken, met je eigen foto, met als tekst de tijd, plaats, etc. Is het klaar, dan printen als uitnogiging.

Activiteiten:
-Samen schminken/opmaken met glitters e.d. tot echte glamour girls en boys. Daarna een 'fotoshoot' doen met een leuke achtergrond en de foto's printen, mailen of op een site zetten.

-Verkleedkleding gebruiken om een toneelstukje of mode-show te doen. Ook 'grote mensen' pumps, hoeden, lange handschoenen, jurken, etc. vinden kleinere kinderen vaak leuk en zijn misschien wel te leen bij familie en vrienden.

-sieraden maken van kralen etc.

- Op de site Hobby blogo vind je een leuk idee om zelf een papieren tas te maken. Er staan links naar verschillende bouwplaten hiervoor. Het lijkt me een leuk idee om dit te maken en te versieren. Met jonge kinderen moet je de tassen voor het feestje al klaar hebben, waarna de kinderen ze kunnen versieren. Oudere kinderen kunnen zelf een model naar keuze uitzoeken en versieren. Na afloop kunnen ze hun tas, met eventueel een ander aandenken of traktatie erin, meenemen naar huis.

-je kunt ook samen een toneelstuk/filmpje maken en opnemen en later afspelen onder het genot van een hapje en drankje. Het vergt wel voorbereiding, bijv. een klein script aan de hand van een kort verhaal of sprookje. Kleding, aankleding, etc.                                       

-een premierfeest: rode loper, iedereen mooi gekleed/opgemaakt, foto's van de gasten per twee of alleen op de rode loper, terwijl de anderen toejuichen en daarna samen bijv.film kijken. Kijk ook op bioscoopthema.

-karaoke doen, er zijn karaoke-sets te huur, maar misschien heeft ook iemand een play-station of andere spelcomputer met een sing-along set (te leen).

-een dansspel doen, bijv.: *Welk stel kan het langst een ballon tussen beide lichamen of een sinaasappel/tennisbal tussen de voorhoofden, zonder de handen te gebruiken, omhoog houden. *Wie kan het langst volhouden te dansen, op allerlei soorten muziek, bij stilstaan ben je af. *Wie danst het leukst op bepaalde muziek, verschillende muziek soorten gebruiken, wie wint bepalen door stemmen.*op een dansmat (spelcomputer) een wedstrijd houden, om de beurt, de rest moet aanmoedigen.

-net als bij discotheken , losjes foto's maken van de feestvierders en deze op een site (bijv.www.mijnalbum.nl) plaatsen.

 -samen alcohol vrije cocktails maken:
Gebruik cocktail of wijn glazen. De glasrand bevochtigen en in suiker dopen. Aankleden met schijfjes citroen of sinaasappel, papieren paraplutjes, rietjes met versiering, etc.Bij de bibliotheek zijn vast wel boekjes met alcoholvrije cocktails te vinden. Kijk ook op:
http://www.kinderverkleedwinkel.nl/knutsel_glitter_kindercocktail1.html  , http://www.receptendb.nl/Recepten/42/Gerechtsoort/Alcoholvrije-cocktail.aspx
http://www.cocktailz.nl/
http://cocktail.allepaginas.nl/
                Hier staan ook wat zelfmaakdranken.


Aankleding:
Een rode loper in vanaf de voordeur of bij slecht weer in de gang.
Disco-lichten, spiegelballen, etc. is misschien bij een verhuurbedrijf te krijgen.


Een aantal sites met ideeën voor een disco, glamour feest:

http://www.party-kids.nl/traktatie.asp?intCategorie=2&intNummer=1593

http://www.vanharte.nl/onderwerpen/Feest_voor_Kids/Kinderfeestjes/Discofeest/details/

http://proto5.thinkquest.nl/~jre0290/disco.htm


http://www.devrolijketaart.nl/discoFeest.html

http://www.bakkenvooreenfeestje.nl/kinderfeestje-thuis/playbackshowfeestje/

http://www.bakkenvooreenfeestje.nl/kinderfeestje-thuis/fotomodellenfeestje/

 

Tienerfeest

Een disco feest is vaak ook leuk voor de wat oudere kinderen. Sommige ideeën zijn niet zo geschikt voor oudere kinderen, maar het is altijd goed om met de jarige te bespreken wat voor activiteiten ze leuk of te kinderachtig vinden.

Voor de tieners zijn ook hier ideeën te vinden: http://www.vanharte.nl/onderwerpen/Tienerfeesten/

Wij (toen ik jong was) hadden ook wel feestjes met een thema, wat kleding betrof. Zoals een 'bad-taste' (slechte smaak) feestje, waarbij je een zo lelijk mogelijke combinatie van kleding moest dragen. Een hoeden-feest, waarbij iedereen zo'n gek mogelijk hoofddeksel op had, een zwart/wit feest (kleding alleen in zwart/wit dus), etc.
Maar dat is misschien nu niet zo modern of misschien juist wel weer retro en daarom leuk.