Heksen & tovenaars thema

 

Harry Potter-, heksen- of goochelaars-feest

Voor Harry Potterfeest kijk ook op:
www.vanharte.nl/kids_fst_harrypotterfeest_2.htm en http://www.vanharte.nl/onderwerpen/Feest_voor_Kids/Kinderfeestjes/page5/
Kijk ook op: http://www.party-kids.nl/themas.asp?intCategorie=5&intThemas=1
Voor Heksenfeest kijk op:http://www.vanharte.nl/onderwerpen/Feest_voor_Kids/Kinderfeestjes/Heksenfeest%3A_Uitnodigingen%2C_Aankleding/details/
En op:http://www.bakkenvooreenfeestje.nl/kinderfeestje-thuis/heksenfeestje/

Of voor goochelfeest op:http://www.vanharte.nl/onderwerpen/Feest_voor_Kids/Kinderfeestjes/Goochelfeest/details/
Op het Smulweb vind je ook een heksen feest.

Uitnodigingen:
* de tekst in wit op zwart papier schrijven, het papier stijf oprollen en aan de uiteinden met een 'ring' gemaakt van een geplakt wit strookje papier , zodat het een toverstaf lijkt.
*maak een gekleurd kaartje, met daarvoor een 'gordijntje' van zwart crepe papier ervoor ;gerimpeld en alleen aan de bovenrand geplakt.
*uitnodiging in onzichtbare inkt, moeten de ontvangers wel weten, hoe ze het moeten kunnen lezen.
(beschrijving onzichtbare inkt op:
www.xs4all.nl/~pjdsmit/PietjeBellTipsEnTrucs.doc )
* je kunt op de uitnodiging ook vragen of de gasten:
-verkleed willen komen en/of
-een wachtwoord willen geven bij binnenkomst en/of
-een goocheltruc kunnen voorbereiden of misschien al weten.

Knutselen:
* maak samen van stevig karton een punthoed, eventueel met rand, deze kan versierd worden met 'spinnenwebben', sterren, etc. Kijk ook op:
http://members.chello.nl/h.kip/knutsels/page2.html

Andere bezigheden:
* vertoon een film van Harry Potter, een goochelshow of andere film die aansluit bij het thema.

* er zijn ook boeken/films/dozen waar je goocheltruckjes van kunt leren, verdeel de kinderen in groepjes en laat ze allen een trucje proberen en later vertonen. Een sites waar je ook goocheltrucs kunt vinden :
http://www.xs4all.nl/~bieleman/goochel.html, http://www.homepages.hetnet.nl/~vembde/trucs.html, http://www.dse.nl/~goochel/Goocheltrucs.htm

* zet een lekker muziekje op en heb een aantal ijsblokjes klaar ( één minder dan deelnemers), laat de kinderen in een kring het ijsklontje doorgeven, bij wie het ijsklontje helemaal is gesmolten, gaat uit de kring en dan wordt het volgende klontje doorgegeven.

*magisch snoepje ( kan ook chipje,popcorn of zoiets zijn) Leg alle snoepjes op tafel, één kind gaat uit de kamer. De spelleider bedenkt een spreuk en wijst daarbij een snoepje aan dat betoverd wordt. Het kind mag nu erbij komen en zoveel snoepjes eten tot het magische snoepje dan moet hij stoppen. Hij/zij mag nu de spreuk bedenken en het snoepje aanwijzen en een ander kind gaat uit de groep.

* bedenk een spreuk voor alles wat op tafel wordt gezet- en (indien mogelijk ) een theedoek over de tractatie en zeg voor het verwijderen van de theedoek bijvoorbeeld: Kwybe, kwyle, kwaris, ik wil dat de toverdrank daar is.....Nibe nabe noepjes, hier zijn de griezelsnoepjes...